Svältkatastrof på väg – igen

Återigen ser det ut som att världssamfundet är på väg att misslyckas med att stoppa en svältkatastrof. Varningar har utfärdats. Biståndsmyndigheter har reagerat. Men ändå. Svältkatastrofen i Västafrika rycker närmre.

Jag vet alldeles för lite om frågan för att kunna säga vad som bör göras. Det jag retar mig på är att det som nu händer i Sahel-området i Västafrika verkar vara en repris på vad som hände i Somalia förra året.

Uppenbarligen räcker det inte med att FN och andra internationella organisationer varnar och att biståndsmyndigheter reagerar. (Sverige skjuter till 225 miljoner kr.) FN:s jordbruksorgan FAO menar att det saknas så mycket som 79 % av nödvändiga resurser för att stoppa svälten.

Nej, det här duger inte. Vi måste komma på ett sätt att säkerställa att världsamfundet verkligen får ihop de resurser som krävs. Kanske är detta något för Frivärld att lyfta upp. Vi får se. Min första dag på nya jobbet är imorgon.

_______________________________
Pingat på intressant.se.

Dela med andra:
3 comments
  1. Angeläget ämne, så hoppas det är nåt du kan ta upp!

    Lycka till på nya jobbet.

  2. […] För några veckor sedan var jag i Niger i Västafrika tillsammans med kollegor från svenska och norska Röda Korset. Jag kom tillbaka med ett antal berättelser från en region där maten är på väg att ta slut. […]

  3. […] nu står inför en så svår situation att de behöver vår hjälp. Ju fler människoliv vi lyckas rädda nu, desto fler finns det som kan hjälpa till att få Niger att grönska när regnen äntligen […]

Kommentarer inaktiverade.