Om mig

 

Några korta fakta

Bosatt i Uppsala. Sedan våren 2016 regionråd i opposition i Region Uppsala (landstinget byter namn till region från 1 januari 2017). Frilanskribent, krönikör i Norrköpings Tidningar och Nya Wermland-Tidningen, fil. dr i statskunskap.

Här på min blogg skriver jag om det mesta som intresserar mig politiskt. För närvarande blir det mest om sjukvårdspolitik, försvars- och säkerhetspolitik, islamistisk extremism och migrationsfrågor. Men ibland skriver jag om arkitektur och religion.

Tidigare: chef för tankesmedjan Frivärld, säkerhetspolitisk analytiker på FOI, forskare på Uppsala universitet och Institutet för framtidsstudier.

Min senaste bok heter: Vilseledning och handlar om hur det ryska mediekriget påverkar oss i Sverige.

Jag har också inte alltför längesedan gett ut Handbok i konservatism (se sidan konservatism.nu).

Annat som jag har skrivit hittar man i Kungl. Bibliotekets databas.

Kontaktuppgifter

Twitter: @spesam
Facebook: facebook.com/spesam
E-post: spesam@icloud.com

Postad i

3 kommentarer

 1. Caroline Silfverstolpe

  Underbar blogg – fortsätt skriva som du gör! Jag upptäckte din blogg precis och kämpar på min fritid mot förfulandet i Stockholm – nu senast gällande Nobelcenterplanerna på Blasieholmen och skövling av K-märkta hus och skärgårdstrafiken – och det vi får tillbaks är mer modernistiska boxar/lådor/pizzakartonger. I hjärtat av historiska Stockholm. Med vänlig hälsning, Caroline

 2. Albert Svensson

  Hej
  Minns inte om jag kommenterat här förut. Hur som helst. När det gäller arkitektur är jag helt enig med dig. Detta om diskrepansen i inställning mellan ”vanligt folk” och arkitekter/kommunpolitiker/byggoligarkin är viktigt och väldigt tyst om i svensk media.
  Mvh
  Albert Svensson

 3. Jaan Cedergren

  Vad roligt ! Jag fann denna intressanta blogg när jag sökte på ”kålsuparteorin ”. Tack..

Skriv en kommentar

Du kan använda följande HTML HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>