Stockholms odemokratiska folkomröstning II

En hemsida värd att inte besöka är www.borgerligtja.nu, som är en hemsida för borgerliga politiker utan sinne för demokrati. Det är det sorgerliga gäng som skrev en debattartikel i DN igår. Man har gjort en TEMO-mätning (Vem har beskostad den?) som tydligt visar att det finns en klar majoritet mot biltullarna (51%). Ändå lyckas man med konststycket att dra slutsatsen att de borgerliga partierna av taktiska skäl bör vara för trängselavgifter. Få se nu… öh… vi skall alltså överge den ståndpunkt som vi hittills trott på och som råkar ligga i linje med vad majoriteten av väljarna vill ha, och som är anledningen till varför det går bra för de borgerliga partierna i opinionen till att börja med, för att … vinna väljare… Begåvat! Minst av allt begriper man hur Christer Sturmark (fp) resonerar. Han kommer inte ens från Stockholms stad, utan kandiderar för fp i Stockholms län, närmare bestämt Lidingö. Hans väljare får inte ens vara med och rösta om de vill ha biltullar eller inte, trots att Lidingöborna påverkas av biltullarna mer än några andra. Det tycker han är bra. Jag tror inte han blir vald.

Dela med andra:

4 reaktioner till “Stockholms odemokratiska folkomröstning II”

 1. Ja, vem sjutton ska man rösta på? Det blir bara rörigare och rörigare. Nån slags helgardering som Alliansen kör…? Börjar likna kärnkraftsomröstningen för 100 år sedan.

 2. Men snälla…

  För det första: I en folkomröstning med två alternati är knappast 51% en “klar majoritet”…

  För det andra är poängen med opinionsmätningar att se till tendenser, snarare än att ge tydliga besked om hur många som tycker vad. Tendensen visar mycket tydligt att nej-sidan tappar stöd. Tappar mycket stöd.

  För det tredje är det inte så att borgarna skulle lämna “den ståndpunkt som [ni] hittills trott på”. Tvärtom så var alliansen väldigt mycket för avgifter fram tills Mp drev igenom det. Att övergå till att arbeta för ett ja vore att återgå till er gamla ståndpunkt.

  För det fjärde kan man undra varför just lidingöborna påverkas “mer än några andra”… Om du missat det så har alltså även öborna fri passage ut till vägnätet, det är bara när de ska in till stan som de får betala (precis som för järfällaborna eller vilka som helst).

 3. “Lidingöfönstret” är bara öppet för den Lidingöbo som på 30 minuter tar sig till en annan kommun. Många Lidingöbor uträttar helt vanliga ärenden i grannkommunen (Stockholm), och blir då tvungna att betala en avgift bara föra att det råkar åka över kommungränsen. I Stockholmstrakten är det ganska vanligt att man åker över kommungränserna för att uträtta vanliga ärenden, som t.ex. handla mat. Detta gäller även de som råkar bo på Lidingö. Deras problem är dock att deras grannkommun har fått för sig att de skall ha tullar gentemot dem. /Stefan

Kommentarer är stängda.