Snart ringer vi gratis – överallt

Snart kommer vi kunna ringa gratis, skriver Aftonbladet, utan datorns hjälp. Nu finns det nya trådlösa telefoner som går att använda varhelst det finns ett trådlöst bredbandsnät. Redan idag kan man tjyvsurfa på grannens trådlösa nät, om hon eller han inte har krypterat det. Med de nya telefonerna kan man också ringa via grannens nät. Jag tänker köpa en sån telefon. Jag tänker visserligen inte tjyvanvända grannens nät eftersom jag har ett eget. Men jag kommer äntligen kunna bli av med min fasta telefon. Jag vet nämligen inte längre vad jag skall ha den till. Jag använder den alltmer sällan själv och tar numer mot fler samtal på mobilen än på den vanliga telefonen.

En framtidsvision öppnar sig framför ögonen. Ett helt land täckt av trådlösa bredbandsnät, öppna för alla att använda hur mycket som helst. Tekniken finns. Synd att vi har satsat så mycket på att gräva ned bredband i marken när man lika gärna hade kunnat använda luften.

Dela med andra: