Carolahatarna

Inte alla är nöjda med att Carola vann melodifestivalen. Carola är ju djupt troende och frikyrklig, och uppenbarligen är det många som har svårt att smälta att det går bra för en sån person. Så här dagarna efter Carolas seger i melodifestivalen är det många bloggare som skrivit om hur illa de tycker om henne. Jag har samlat några länkar:

Carola och självföraktande bögar
Nu lämnar jag Melodifestivalen igen!
Carola är fan satan själv
Helvetes jävla skit!
Carola.H är Sveriges svar på ……
Baksmällan.
Inget kristet-trams i Aten tack!
Talibanen i Grekland

Det är svårt att veta vilket deras problem egentligen är. Några nämner uttryckligen Carolas inställning till homosexualitet, medan andra retar sig bara på det faktum att hon tror på Gud. Oavsett vilket tycker jag ändå det är tragiskt se hur trångsynt vårt samhälle är. Carola är en lysande sångerska, ingen som begriper sig på musik kan säga något annat, men det räcker inte tydligen inte för att man skall kunna ge henne det erkännande som hon förtjänar. Hon tror på Gud och har fel åsikt om homosexualitet. En sån människa får man inte ge beröm.

Som tur är verkar dock majoriteten av schlagerentusiasterna tänka annorlunda. Det är klokt. Om vi skall ha ett samhälle där vi möter varandra med respekt så måste det gälla alla, även frikyrkliga artister med konstiga åsikter om homosexualitet. Vi bör inte sjunga med i kören av Carolahatare.

___________

Inlagt 29/3. Här är en Carolahatare till: “Ledsen Carola, du är ful som stryk”.

Dela med andra:

16 reaktioner till “Carolahatarna”

 1. Ska jag tala om mig själv så belyser du Stefan själva anledningen till att jag tycker illa om Carola (hata är ett starkt ord…).

  “Om vi skall ha ett samhälle där vi möter varandra med respekt så måste det gälla alla”

  Någonting Carola uppenbarligen inte håller med om… Och då tänker jag på båda den frikyrkliga världssyn hon har och hennes medeltida syn på homosexualitet.

 2. Om du tycker att Carola är intolerant så svarar du själv med samma mynt. Två fel blir inte ett rätt. Intolerans bör inte bemötas med ännu mer intolerans. Det slutar med att vi får ett samhälle där vi hatar varandra./Stefan

 3. Öpir, återigen är hat ett starkt ord.

  Om man inte markerar mot en åsikt man inte tycker om så kommer folk aldrig att inse att deras åsikt faktiskt kan störa eller till och med skada andra.

  Nu är Carola inte det bästa exemplet. Jag tänker inte slösa ner mer energi på henne än vad jag gjort här.

  Men som jag ser det är alla former av fundamentalism värda att beskämpas.

 4. Carola vann melodifestivalen, men inte på grund av sina konstiga åsikter om homosexualitet. Ändå är det detta man klagar på. Det är typexemplet på trångsynthet. /Stefan

 5. Trångsynhet? Det ska du säga Stefan – jag har kollat runt på din blogg.

  Nej, jag vidhåller att det inte är trångsynhet att kritisera en, vad jag anser, felaktig männsiskosyn. Det har inget med hennes vinst att göra – åsikterna finns där ändå.

 6. Att även solen har sina fläckar. Det du kritiserar, respektlösheten och trångsynheten har även du gjort dig skyldig till. I nära nog vartenda inlägg som har med sossarna att göra.

  Jag tänker dock inte kritisera dig för detta, det visar bara på att min inställning kanske inte är helt felaktig.

  Det är mänskligt att reagera mot sådant man tycker är fel.

 7. När jag klagar på sossarna gör jag det för att jag inte gillar deras politik, vilket knappast kan vara orsakat av trångsynthet med tanke på att sossarna råkar vara ett politiskt parti. När du klagar på att Carola har vunnit en musiktävling gör du det utifrån hennes åsikter om homosexualitet.

  Trångsynthet är man när man låter sin avsky för en persons åsikter förblinda ens syn på dennes andra kvaliteter. Typexemplet på detta är när man inte kan uppskatta en god sångerska på grund av att man inte sympatiserar med hennes åsikter om homosexualitet.

  /Stefan

 8. Magnus, “Du är ful som stryk”, har du skrivit om Carola. Brukar du säga så om människor som du inte hatar? /Stefan

 9. Stefan, nej jag brukar inte säga det alls. Men jag skulle inte dra mig för att säga det till min hustru den dan hon bestämmer sig för att spruta in botox i pannan. Henne älskar jag, mycket.

  Poängen med min artikel handlade just om att Carola verkar ha en brist på nära vänner som vågar säga också det obehagliga. Läser du inte källan, innan du hänvisar?

 10. I rubriken, den del av ditt inlägg som syns tydligast och läses även av de som inte läser hela texten, finns inga nyanser. Lycka till med ditt äktenskap! /Stefan

 11. Så svaret var alltså att du inte läser källan innan du hänvisar. Det förklarar saken, men knappast på ett godtagbart sätt. Innan du påstår i offentligheten att jag hatar någon nästa gång tycker jag du ska ha anständigheten att läsa det jag skriver först.

 12. Visst har jag läst:

  “Finns det verkligen ingen i Carolas omgivning som törs säga att hon blivit ful som stryk?”

  Samma ord som i rubriken således.

  /Stefan

Kommentarer är stängda.