Överklassen har det bra. Hur har du det?

LO-pamparnas löner

Wanja Lundby-Wedin: 1 128 500 kr/år

Dan Andersson: 921 000 kr/år

Erland Olausson: 863 500 kr/år

Ylva Thörn: 800 000 kr/år

Hans Tilly: 766 000 kr/år

(Källa: SvD 23/3 2006.)

Och vad tjänar då t.ex. en undersköterska om året? Ja, enligt Kommunals egen statistik tjänar hon ca 207 000 kr om året. Fackavgiften till Kommunal kostar henne 2532* kr om året, som alltså går till att betala Ylva Thörns lön.

“Arbetarrörelsen” säger sig ofta arbeta för utjämning av inkomstskillnader. Det är prat. Fackpamparna ger varandra feta löner på exakt samma vis som direktörerna i näringslivet. Att påstå något annat är hyckleri.

Bättre är att säga som det är. Den som har ett mer ansvarsfullt jobb än övriga skall också ha mer betalt. Den som utför ett tyngre arbete än andra skall ha högre lön. Det är fullt normalt att tänka så. Det kallas för rättvisa.

_________ 

*Jag har räknat bort a-kasseavgiften.

Dela med andra:

3 reaktioner till “Överklassen har det bra. Hur har du det?”

  1. Då ska man också komma ihåg att vårdbiträdet på äldreboendet tar med sig de boendes kläder hem för att laga dem på sin lediga tid, för det hinns inte med under arbetsdagen. Hon måste dessutom ibland använda sin lediga förmiddag till att springa på stan och handla saker till de boende som hon är kontaktperson åt, för hon hinner aldrig gå tidigare från jobbet för att ordna det. Undrar om Ylva Thörn någonsin gör något sådant?

Kommentarer är stängda.