Stockholms odemokratiska folkomröstning III

Folkomröstningen om biltullarna är en demokratisk perversitet. De enda som inte tycks förstå detta är vänsterpartierna i Stockholms stadshus.

Väljarna själva har inga problem med att fatta vad som är rätt och fel. ABC rapporterar att över 80 procent av Stockholmarna inte tycker att bara de själva skall vara med och rösta om biltullarna, utan alla som berörs, dvs. hela länet. Det är Motormännen och Skop som gjort undersökningen, och den visar att detta även gäller för miljöpartiets väljare. 78 procent av mp:s väljare tycker att hela länet skall få vara med och rösta.

Den borgerliga oppositionen i Stockholms stadshus verkar nu också ha förstått hur sjuk situationen är. Länsborna skall ”självklart få vara med de också” säger Lotta Edholm (fp).”Vi är en region. Ett län. Vi skall avgöra det här tillsammans.”

Knappt någon tror längre att vänstern kommer att vinna valet i Stockholm. Det är inte så konstigt. En grundläggande förutsättning för att vinna framgång hos väljarna är ju att man accepterar det demokratiska systemet.

________

Tidigare inlägg:
Stockholms odemokratiska folkomröstning I
Stockholms odemokratiska folkomröstning II

Dela med andra: