Fortsatt splittring inom vänsterkartellen

Varför rapporterar media gärna om splittring inom alliansen men inte inom vänsterkartellen? Exempelvis skriver SVT: “Konflikten mellan folkpartiet och de övriga partierna i den borgerliga alliansen fördjupas ytterligare, sedan fp gjort upp med regeringen i sex olika frågor som rör rättspolitik.”

Samtidigt pågår det ännu värre konflikter inom vänstern. Både miljöpartiet och vänsterpartiet kräver ministerposter vid en eventuell valseger för vänstern: “Det måste bli regeringsmedverkan eller opposition,” säger Agneta Börjesson från miljöpartiet. “Vi eftersträvar regeringssamverkan. Eller så blir det oppositionsrollen,” säger vänsterpartiets Ingrid Burman.

Vårens budgetförhandlingar har inte heller varit så goda som vänstern påstår. Miljöpartiet menar att socialdemokraterna inte har velat genomföra tidigare överenskommelser, skriver SvD.

Till skillnad från vänstern har alliansen redan nu ett gemensamt politiskt program på sex områden och en uttalad avsikt att bilda en koalitionsregering vid en valseger. Vad har vänstern? Finns det något gemensamt program? Hur kommer en vänsterregering att se ut? Kommer en vänsterregering att kunna hålla samman? Om detta vet vi ingenting.

Jag undrar över hur det står till med förmågan att rapportera opartiskt när varje meningsmotsättning inom alliansen kallas för “splittring”, samtidigt som vänsterpartierna inte ens kan presentera ett gemensamt valprogram.

Dela med andra:

2 reaktioner till “Fortsatt splittring inom vänsterkartellen”

  1. Journalister är till största delen vänsterorienterade. Att slå på de sina är aldrig populärt.

  2. Problemet är väl att de inte ens vet att de är vänstervridna. /Stefan

Kommentarer är stängda.