Bojkotta Jämo istället för VM

Gud så larvigt. Det är väl det mest intelligenta man kan säga om jämställdhetsombudsmannen Claes Borgström krav på att Sverige inte skall ställa upp i fotbolls VM. Hur kan man tycka att det är en vettig jämställdhetspolitik att förstöra ett av världens roligaste, engagerande och spännande idrottsturneringar? Det kan man inte, vilket varje vettig människa begriper.

Om det här utspelet bara drabbade Borgström personligen skulle jag inte bry mig. Han får gärna förlöjliga sig själv inför svenska folket om han vill det. Men hur skall vi någonsin få en sansad diskussion om jämställdhet, och inte minst om människohandel, om de centrala debattörerna beter sig som pajaser? Just nu känner jag mig mindre benägen att diskutera jämställdhetsfrågor än någonsin tidigare.

________

Andra bloggar om: , ,

Dela med andra: