Nu hugger vi Sjödin i ryggen

Ett dygn tog det, sen kom första knivhugget. Fler lär komma. Nu skall Sjödin rensas undan.

Så här går det tyvärr ofta till i “rörelsen”. Alla förstår att åtalet mot Anna Sjödin är ett problem inför valet. Partiledningen kan dock inte göra något utan att verka diktatorisk. Fram träder då “kommunalrådet“. I det här fallet kommer han från Arjeplog, men det kunde ha varit vilket kommunalråd som helst. Sjödin är skadlig för partiet och måste gå, slås det fast. En efter en träder sedan partiföreträdarna fram och säger samma sak (SvD, AB). Till slut får hon gå eftersom ingen törs ställa sig på hennes sida.

Den politiska rättsskipningen är inte vacker. Om Sjödin nu faller så beror det inte på att hon skulle ha brutit mot lagen, vilket vi inte ens vet om hon har gjort. Inte heller beror det på att hon skulle ha upprätt på ett klandervärt sätt. Nej, den poilitiska rättsskipningen är densamma som inom maffian. Man hugger kniven i den som man tror är svag.

Sjödin är inte den ende sosse som har suttit illa till den senaste tiden. Laila Freivalds lyckades hålla sig kvar ett helt år efter sin misslyckade insats under tsunamikrisen. Lars Danielsson sitter också fortfarande kvar. Varför? Jo, därför att en annan stark figur hjälper dem.

Det kläder inte socialdemokraterna att ha en SSU-ordförande som blivit åtalad, men jag tycker att det kläder dem ännu sämre att så snabbt ge sig på en av sina egna, utan att hon har fått sin sak prövad i domstol. Anna Sjödin är såvitt jag vet bara åtalad, inte dömd. Ge henne en chans att rentvå sig, för tusan!

_______________

Andra bloggar om: , , ,

Dela med andra:

4 reaktioner till “Nu hugger vi Sjödin i ryggen”

 1. I ett kollektivistiskt klimat, “konsensusklimat”, gör sig vissa till företrädare för allas åsikter om den som självständigt vågar uttrycka vad den tänker. När kritiken mot någon som uttalar sig motiveras av en “ledare” med att “vi/alla andra” håller inte med, då är det manupilativ makt. En mild form av förtryck – förtyckets “bas” skulle nog kunna vara just kollektivismen.

  I ett extremt vdgat perspektiv finns kanske här orsaker både till att forskare hellre väljer det öppna amerikanska forkarklimatet och hur diktaturers förtryck uppstår och bibehålls.

  Vet att Ayan Rand skrivit om det där med kollektivism, att det är roten till allt ont — men jag har inte läst den tantens skrifter än. (Hon skrev så usla romaner som jag dessvärre läst avsnitt ur… ;-)

 2. Stefan

  Jag tillhör inte rörelsen på något vis och jag är inte medlem i pertiet heller.

  Om moderaterna inte hotade att göra mig till fattigpensionär bara av den anledningen att jag blev sjuk efter ett långt strävsamt liv skulle jag inte bry mig om det politiska.

  För mig är Anna numera en politisk risk och mitt ego säger att hon bör gå. … simpelt och enkelt nästan patetiskt eller hur.

  Vördsamt KAS

Kommentarer är stängda.