Povel Ramel som rasist

Jaha, så nu har Povel Ramel blivit rasist. I alla fall tycker Ungdomsförbundet för mångfald det. Ramel har aldrig utdelat sitt Karamellodiktpris till någon med invandrarbakgrund. Alltså är han rasist.

Så larvigt. Den här typen av reaktioner drar ett löjes skimmer över den seriösa integrationspolitiken, precis på samma sätt som när Jämo, Claes Borgström, förlöjligar jämställdhetspolitiken genom att kräva att Sverige inte deltar i Fotbolls-VM därför att det finns prostitution i Tyskland. Det blir bara larvigt.

Povel Ramel delar väl ut priset till vem han vill. Det är hans eget pris och då borde han väl få välja vem tusan han vill! Ungdomsförbundet för mångfald tycker att Ramel nästa gång skall ge priset till någon med invandrarbakgrund. Men vänta nu… att se mer till en persons etniska ursprung än till vad hon eller han gjort som artist, är det inte just det som är rasism?

*****

Nu ser jag ser också att Povel Ramel dessutom har gett priset till fler män än kvinnor, så han är väl antagligen sexist också.

Dela med andra:

5 reaktioner till “Povel Ramel som rasist”

  1. Jag undrar hur många odödliga låtar som Ungdomsförbundet för Enfald, förlåt Mångfald har skrivit?

  2. Nu skrivs ju förvisso ingenstans i artikeln att Povel Ramel skulle vara rasist, men en sådan sak kanske är ointressant när det går att skapa en säljande rubrik?

  3. “Sakta har man i Sverige börjat att acceptera att en del av problemet kan vara rasism. Det tog lång tid och var en smärtsam resa för vår nation att erkänna att vi liksom alla andra nationer i världen behandlar människor illa bland annat därför att vi är rasister. ”

    Ett fult sätt att anklaga Ramel för rasism utan att behöva stå för det.

Kommentarer är stängda.