Skattebetalare tvingas betala för sossepropaganda

Den socialdemokratiske bloggaren Joel Malmqvist upprörs av att statliga bolag är med i Svenskt Näringsliv, eftersom Svenskt Näringsliv ägnar sig åt opinionsbildning som inte råkar överensstämma med socialdemokratins åsikter. Statliga bolag är med och betalar högerpropaganda, menar han.

Jag håller med, det är dumt. Statliga bolag borde inte ägna sig åt propagandaverskamhet alls.

Precis lika dumt är det när skattebetalare tvingas vara med och betala för socialdemokraternas valkampanj. Som bekant betalar LO flera miljoner kr varje år till socialdemokraterna. Dessa pengar tas av LO-medlemmarnas skattesubventionerade avgifter. Minns att fackavgiften är avdragsgill. Varför tror ni den är det? Jo, för att LO även i fortsättningen skall kunna ta ut en så hög avgift av medlemmarna att de kan fortsätta ge pengar till socialdemokraterna.

Under den borgerliga regeringsperioden 1991-1994 var fackavgiften inte avdragsgill. Ganska vettigt, tycker jag. Man kan inte göra skatteavdrag för sin medlemsavgift i Rädda Barnen. Varför skall LO och socialdemokraterna ha särskilda skatteprivilegier?

Dela med andra:

3 reaktioner till “Skattebetalare tvingas betala för sossepropaganda”

  1. Så man skulle kunna säga att om LO stöder socialdemokraterna när dom har regeringesmakten så är det fel men om dom gör det när de blå har makten så är det mindre fel.

    Kul sa KAS

Kommentarer är stängda.