Storebror ser dig, Danielsson!

Statsministerns närmaste man pressas nu allt hårdare att en gång för alla avslöja vad han egentligen hade för sig på annandagen 2004. Ironiskt nog är detta en effekt av det övervakningssamhälle regeringen själv har varit med om att skapa. Vi känner alla till regeringens olika förslag om hårdare övervakning av medborgarna, där e-post och mobiltrafik skall lagras i upp till två år. Det är just denna typ av information som media nu försöker få ut från regeringskansliet angående Lars Danielssons förehavanden.

Det är beklämmande att se hur regeringen ena dagen obekymrat kan lägga lagförslag om hårdare övervakning av vanliga medborgare, för att nästa dag göra allt för att stoppa medborgarnas övervakning av regeringen.

I regeringkansliet finns all information som behövs för att kartlägga var Danielsson hade för sig den aktuella dagen. Det finns in- och utpasseringslistor från dörrarnas kortläsare, det finns loggfiler från datorerna och loggfiler från telefaxen. Sist men inte minst går det också att ganska exakt ta reda på var Danielsson har befunnit sig när han använt sin mobiltelefon. Basstationerna registrerar nämligen vilka mobilnummer som använts i dess närhet. Denna information brukar polisen använda för att bevisa att en viss brottsling varit på ett visst ställe vid en viss tidpunkt. All information finns, men hemlighålls av regeringen.

_______________

Inlägget citeras av Sveriges Radios Bloggkrönika 13 maj:

http://www.sr.se/cgi-bin/ekot/artikel.asp?Artikel=856590

_______________

Andra bloggar om: ,

Dela med andra: