S meningslösa monopolkrameri/hyckleri

Ånyo frågar man sig hur socialdemokraterna tänker. Spelminister Bosse Ringholm gör sitt bästa för att till varje pris försvara Svenska Spels monopol. Sen visar det sig att man inte har några som helst problem att för partiets del samarbeta med det åländska spelbolaget PAF vars affärsidé är att försöka bryta ned statliga spelmonopol (TV4:s nyheter).

Jag önskar att någon kunde förklara för mig vad monopolkramandet skall vara bra för. Apoteksmonopolet – det behövs inget monopol för att värna om en ansvarsfull inställning till läkemedel. Det ser man på alla andra länder som inte har något monopol. Spritmonopolet – bryts ned genom att miljontals liter importerasvia nätet. Spelmonopolet – existerar i praktiken inte längre, också på grund av nätet.

Monopolen håller på att dö ut, så varför ens bry sig om att försvara dem?

_______________

Andra bloggar om: , , ,

Dela med andra: