Vem är regeringschef i vårt land?

Turerna omkring Lars Danielsson blir konstigare för var dag som går. Nu säger självaste statsministern, vårt lands främste politiske ledare, att han inte tänker hjälpa till att ta reda på om hans medarbetare ljuger eller inte. Som chef kan han inte beordra sina medarbetare att tala sanning, säger han:

– Det är en märklig tid vi lever i, där man tror att en person som har något slags chefsroll ska gå in och ta över när andra ska svara på sina göranden och låtanden inför exempelvis JO eller någon annan. Det är ett mycket märkligt samhälle de tecknar konturerna av. Det där är Lars Danielssons sak, det kan ingen annan ta över från honom (SR Ekot).

Jag tycker också att det är en märklig tid vi lever i när en chef uttryckligen säger att han inte tänker ta ansvar för vad hans närmaste man har för sig. Vem är då chef i regeringen? frågar man sig.

Den här affären har nu gått så långt att jag tycker att Alliansen borde gå ut med ett löfte om att sanningen skall fram efter en borgerlig valseger. Bevis för om Danielsson var på jobbet annandagen 2004 eller inte finns i regeringskansliets arkiv. Allt som behövs är en regering som vill säga sanningen.

_______________

Andra bloggar om: , , ,

Dela med andra: