Aftonbladet startade ryktet om Danielssons påstådda kvinnoaffärer

Samma dag som det påstås att folkpartiet planterade ryktet om Lars Danielssons förmodade kvinnoaffärer publicerade Aftonbladets reporter Richard Aschberg en artikel om Danielssons krognotor. I två bildtexter pekas Helen Eduards ut som Danielssons favoritsällskap. Budskapet mellan raderna kan inte misstolkas. Läs själva:
http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,780065,00.html

Expressens Niklas Svensson som idag försöker spela oskyldig körde en kopia på Aftonbladets artikel dagen efter, 18/2:

”En av Danielssons närmaste medarbetare är departementsrådet Helen Eduards. Under förra året deltog hon vid inte mindre än 18 representationstillfällen, då han stod för notan.”

(Artikeln finns tyvärr inte tillgänglig på nätet.)

Varför publicerade Aschberg och Svensson dessa artiklar? Varför är det bara Danielssons krognotor som granskats? Inga andra granskningar av statssekreterares middagar har gjorts i samband med tsunamihistorien. Och varför är det bara departementsrådet som visas på bild och nämns vid namn?

Jo, det beror på att Aschberg och Svensson, precis som många andra i januari och februari, nåddes av ryktet att Danielsson möjligtvis hade en älskarinna. Smaskens, tänkte de, och började specialbevaka honom och alla som han kom i kontakt med.

Johanna Nylander och andra bloggare vara bara lite fräckare än andra, och sa det som tidningarna ville men inte tordes säga.

_____________

Är också vänsterbloggaren Jinge med i folkpartikonspirationen?

Snurrigast av alla i den här historien verkar dock Expressens Niklas Svensson vara, som gör allt för att skyla över sin egen delaktighet i ryktesspridningen.

Dela med andra:

9 reaktioner till “Aftonbladet startade ryktet om Danielssons påstådda kvinnoaffärer”

  1. Det finns säkert en anledning till att S mobbar Fp, de är rädda för att förlora röster till det snälla och korrekta folkpartiet…

  2. Vad jag förstår var affären känd sedan länge på departementet. Betydligt tidigare än januari och februari.

  3. “inte tordes säga”

    Jag blir irriterad på alla som menar att det handlar om guts och inte dåligt omdöme.

  4. Jag instämmer i att det är dåligt omdöme att publicera lösa rykten, men det gäller även AB och Expr. De har gjort mer för ryktesspridningen än alla bloggare tillsammans. /Stefan

  5. Jag läckte till “en tjänsteman på liberala ungdomsförbundet”? Jo, tjena. Förstår att en del folkpartister är sura över att jag den senaste tiden skrivit ofördelaktigt om partiets företrädare, men kom igen. Kritisera gärna det jag skriver, både i min mejl, på min blogg och i andras, men direkta lögner i det här sammanhanget blir löjliga och visar bara hur skitnödiga alla folkpartister uppenbarligen blev efter att de verkliga ryktesspridarna avslöjats. Är det månne ett tecken på att mer skit i det ungdomsförbundet finns att gräva fram? I så fall, tipsa mig gärna via mejl: niklas.svensson@expressen.se

  6. “De verkliga ryktesspridarna” är AB och Expr. AB publicerade sin insinuanta artikel före någon bloggare skrivit något. /Stefan

Kommentarer är stängda.