DN:s partitest mest moderat

Jag har precis gjort DN:s partitest. Inte helt överraskande blev jag moderat. Däremot var det överraskande att jag blev det om jag också kryssade i enkätens mittenalternativ på alla frågor. Då blir man 52 procent moderat. Fast man blir 50 procent vänsterpartist också, märkligt nog. Av 31 frågor räknade jag att 21 var typiska borgerliga frågor. Det är sannolikt förklaringen till att testet är tiltat till moderaternas fördel.

Det får gärna vara så, för det gör att många kommer att “upptäcka” att de egentligen moderater. Men metodologiskt är tveksamt. Samtidigt är det dock signifikativt för socialdemokraternas idétorka. För man inte ut några förslag finns det inget att fråga om.

Dela med andra:

En kommentar till “DN:s partitest mest moderat”

Kommentarer är stängda.