Regeringens uppfostran kostar 78 miljoner kr

78 miljoner kronor har socialdepartementet lagt ut på två år för att få oss medborgare att bli bättre människor (SR). Regeringen tycker det är viktigt att vi vuxna människor får reda på att vi inte skall dricka så mycket sprit, inte knarka och inte titta på bilder med lättklädda damer.

I viss mån tycker jag att kampanjer av den här sorten är OK. Det behövs påminnelser emellanåt om att det kan vara bra att ta det lugnt med spriten. Det jag undrar över är dock varför det är socialdepartementet som håller i verksamheten. I alla andra sammanhang är det myndigheterna som utför verksamheten på uppdrag av regeringen. Regeringen själv skall övervaka och styra, men inte själv utföra arbetet.

Problemet är väl då förstås att regeringen måste komma i kontakt med myndigheternas sakkunniga tjänstemän och inte får bestämma själv hur propagandan skall se ut. Det kanske känns jobbigt.

Dela med andra: