Jinge och våldet

Vänsterbloggaren Jinge verkar inte tycka det är ett problem att en vänsterpartist, som är politisk sekreterare och nämndeman, har deltagit i slagsmålet med polisen vid Reclaim the City-kravallerna 1 maj i år (AB). Hans argument är att vänsterpartisten bara försvarade sig. Hur kunde hon veta att de hon slogs med var poliser?

Jinge skriver:

“De personer som ska föreställa poliser på bilden ovan har inget som helst på sig som visar att det inte är fotbollshuliganer från Råsundastadion, eller för den delen ett gäng nynazister eller något liknande.”

Få se nu? Hur var det egentligen? Var inte problemet att de civiklädda poliserna misslyckades med sitt uppdrag just på grund av att demonstranterna ganska snabbt identifierade dem som poliser? Det är i alla fall vad Jinge själv tidigare hävdat (4 maj):

“Det är rätt självklart att de ungdomar som var ute och ”reclaimade” skulle upptäcka att ett stort antal deltagare var huvudet längre, hade skyddsväst, fjäderbatonger och en spiralsladd in i ett öra. Att de ”civila” poliserna på platsen påminde om en paramilitär milis av anabola biffar kunde helt enkelt inte undgå att upptäckas.”

Så nu undrar man vad Jinge egentligen tycker. Är det OK att en nämndeman och politisk sekreterare för vänsterpartiet slåss med polisen?

 

Dela med andra:

7 reaktioner till “Jinge och våldet”

 1. Nej, det håller jag inte med om. Han brukar bjuda på rolig läsning, även om slutsatserna ibland halkar snett. /Stefan

 2. Våld är en nödvändig del av marxismen, som ett led i att ta över makten. Jag tror att dagens vänster delvis är mer bokstavstrogen än 60- & 70-talets “flumvänster”.

 3. Se dig runtom i Världen och inse att det är väst som står för våldet och övergreppen. Inte är det marxistiskt.

 4. Jaså du har åxå börjat ragga besökare genom att använda kända bloggare i rubriken. Vad blir nästa grej, nakna brudar? :-)

  För övrigt var hon inte medlem i vänsterpartiet skrev Dagens Nyheter. Men sådana saker som fakta besvärar dig väl inte alls?

 5. Det blir nog nakna brudar nästa gång! :-) Hon har inte heller varit medlem i vänsterpartiet nån gång skrev DN…

  Fakta é jobbiga grejer för vissa bloggare :-)

 6. Ja, jag “raggar” läsare med hjälp av rubriker, och om det funkar genom att nämna kända bloggare så gör jag det. Jag nämner också kända politiker, artister, journalister, m.fl. Är det nåt fel med det? Nej. Meningen med en offentlig debatt är ju att man skall pröva andras argument. Ju mer inflytelserik en person är desto viktigare är det att hans argument testas.

  Det stämmer tydligen att vänsterpartisten ifråga inte är medlem i vänsterpartiet. Hon har bara arbetat med att i egenskap av politisk sekreterare för partiet arbetat för att föra ut vänsterpartiets politik. Och så representerar hon bara vänsterpartiet i Stockholms tingsrätt som nämndeman. Hur kunde jag tro att hon också hade betalt medlemsskap i partiet? Jag ber så hemskt mycket om ursäkt för denna förhastade slutsats.

  /Stefan

Kommentarer är stängda.