Nu börjar jag tro på marsmänniskor

Hur i hela fridens namn kan man överhuvudtaget komma på tanken att införa skatt på e-post! Jag häpnar. Jag vet knappt vad jag skall skriva. Nu börjar jag verkligen tro på att vi i smyg har invaderats av utomjordingar som är här för att ta över vår planet. Eller vad skall man annars tro om detta fullständigt bisarra förslag? Av en högerman dessutom. Eller är han möjligen en nykonverterad stalinist?

Några bloggare har nämnt att skatten i och för sig kommer att vara extremt låg, att den är teknist svårgenomförbar och att det kanske inte alls kommer att antas av medlemsländerna. Men det spelar ingen roll, säger jag. Det är principen som räknas. Staten/EU skall inte ta ut skatt bara därför att den kan. Det handlar i så fall bara om att utöva makt. EU har dessutom tillräckligt med pengar som det är. Den enda anledningen till att man vill ha en EU-skatt är att EU-byråkratin vill stå fri från medlemsländerna. Makt, makt, makt är vad de vill åt. Ge dem inte det. Kväv förslaget i dess linda.

Dela med andra: