Barnslig attack mot polisen

Attacken mot polisens hemsida måste vara något av det barnsligaste vi fått uppleva i IT-världen på länge. Sluta upp med dessa dumheter nu!

Varje vuxen människa vet att vi måste ha en polis och att det är varje medborgares skyldighet att visa polisen respekt. Vi har ett fungerande rättssamhälle och lagligheten i polisens ingripande mot de s.k. fildelarna kommer att få sin prövning av åklagare och domstol.

Att angripa polisens hemsida är att jämställa med en attack mot en polisstation eller en polisbil. Det är ett angrepp på ordningsmakten i sig, dvs. ett angrepp på allas vår gemensamma trygghet. Utan polisen får vi anarki och anarki är inte frihet utan den starkes förtryck av den svage.

Allt det här är självklarheter som egentligen inte borde behöva upprepas i ett civiliserat land. Men tydligen finns det vissa barnrumpor som tror att deras datatekniska kunnade ger dem särskilda rättigheter. Vad tänker dessa människor göra härnäst? Punktera bildäcken på polisbilarna? Blockera telefonerna så att folk som behöver hjälp inte kan komma fram? Beteendet är barnsligt.

Dela med andra:

5 reaktioner till “Barnslig attack mot polisen”

 1. Vad värre är att det varje månad sker flera nödrop till polisen via internet. Nu kan inte människor i nöd ropa på hjälp via nätet, utan måste använda andra medel. Allt bara för att ett antal människor med stora datakunskaper anser sig ha rätt till andras egendom.

 2. Givetvis är det barnsligt och totalt oförsvarbart, men mig veterligen har ingen av angriparna gått ut med något skäl eller motivering till angreppet, så att antyda att det är “fildelare” som ligger bakom känns inte särskilt motiverat i dagsläget.

 3. Lagligheten i polisens ingripande kommer INTE att avgöras i domstol. Det här är en politisk fråga som kommer avgöras i debatten, på gatan och möjligen också på internet. Risken finns att vi får ett samhälle där kritiska röster som piratbyrån kan stängas ner av polisen på uppdrag av industrin. Polisen får helt enkelt backa och lämna tillbaka servrarna så slipper dom antagligen attackerna också

 4. Till Jacob. Jag pekar inte ut någon särskild grupp som skyldig till attacken, förutom att de antagligen har stor kunnighet inom dataområdet, med tanke på attackens art.

  Till Christian. Polisen kan inte lämna tillbaks utredningsmaterial bara därför att en upprörd folkhop kräver det. Det vore en ännu större skandal.

  /Stefan

 5. __________________
  “Till Christian. Polisen kan inte lämna tillbaks utredningsmaterial bara därför att en upprörd folkhop kräver det. Det vore en ännu större skandal.”
  __________________

  De både kan och ska lämna tillbaka dem om de överkommit materialet på ett lagvidrigt sätt! Huruvida detta tillslag var lagvidrigt går att diskutera, men brottsmisstanken är minst sagt vag om inte obefintlig mot TPB.

Kommentarer är stängda.