Mount Everest – Varför?

I år har 15 personer dött efter att ha försökt bestiga Mount Everest, rapporterar SVT. Varför? frågar man sig. Vad är meningen med att bestiga detta berg? Världens högsta, jaha, och? Det har ju redan bestigits av många, så de som försöker är inte först. Inte är det supersvårt heller. Det är ju faktiskt ganska många som har gjort det. De som förolyckas är som regel okunniga eller våghalsiga. Det rör sig inte om några hjältar. Deras uppoffringar är fullständigt poänglösa.

Dela med andra:

2 reaktioner till “Mount Everest – Varför?”

  1. Det finns en dimension du missat i ditt resonemang. Kalla det andligt om du vill, men det är så att vi själar drivs av mål och för vissa räcker det inte med att “bara” leva. De behöver någonting mer, så den längtan är för mig ingenting konstigt, utan helt naturligt.

  2. Dåtidens äventyrare var ute efter äran, nutidens efter kändisskap och pengar.

Kommentarer är stängda.