Det blir inte 0-0 av en slump

Visst kan en enskild match gå åt skogen. Det tror jag alla kan acceptera. Det händer ju att de små nationerna biter ifrån rätt vad det är. Som bloggaren “Samtida tankar” skriver har ju också Sverige, som en liten fotbollsnation bjudit en och annan jätte på en obehagliga överraskningar.

Men finns det ändå inte ett attitydproblem hos vårt landslag? “Ibland är det så att bollen inte går in”, säger förbundskaptenen (se SvD:s TV-inslag) och menar att ingenting behöver förändras. Taktiken var den rätta. Det var spelets natur som gjorde att vi förlorade. Shit happens.

Bullshit! säger jag. 0-0 mot Trinidad & Tobago kan inte bara vara ett resultat av olyckliga omständigheter. Åtminstone någonting hade väl kunnat göras bättre? Jag förstår inte hur Lagerbäck & Co kan upprepa att allting gjordes rätt och att man bara hade otur. Är de inte intresserade av att fundera över vad det vad som gick snett? För något gick ju snett, eller hur? Fotboll är inte ett spel som styrs av övernaturliga krafter. Alltså går det att analysera vad som blev fel. Gör det! Och berätta för oss vad det var. Vi är många som inte tror på “slumpen”.

Dela med andra: