Inga strippande lärare i kyrkan

Hur skall en värdig skolavslutning se ut? Enligt diskrimineringsombudsmannen och andra ombud för den religionsfientliga falangen får den inte vara i kyrkan. Man får inte be böner och inte sjunga psalmer. Inga präster får vara med, i alla fall inte om de är kristna.

Vad är då alternativet? Det kan man läsa om i Expressen/GT:“Niondeklassarna hade avslutningsfest – men det blev ingen ‘Den blomstertid’. I stället strippade två lärare från aulans scen.”

Det kanske kan kännas jobbigt för de som uttryckligen ogillar allt vad religion heter att vistas i religiösa rum. Men heliga platser har i alla fall en stor fördel. De inbjuder till ett värdigt uppträdande. Aldrig har man hört talas om nakendanser vid skolavslutningar i kyrkan.

_______________
Andra bloggar om: , , ,

Dela med andra: