Lagerbäck kan gott och väl vara kvar

Lars Lagerbäck kan gott och väl vara kvar som förbundskapten. Om Göran Persson kan sitta kvar som statsminister efter sitt praktfiasko i samband med tsunamikrisen, borde Lagerbäck kunna göra det också.

Enligt den nya princip som sjösatts av Göran Persson innebär ansvarstagande att man inte avgår när man misslyckats. Man skall sitta kvar och rätta till sina misstag. Eftersom det nu gick åt skogen i VM så bör alltså Lagerbäck sitta kvar över EM.

Eller så frågar vi oss vad som är viktigast? Vi skulle kunna rädda ansiktet på Lagerbäck, om vi tycker det är viktigt, men vi skulle också kunna bry oss mer om vilket landslag vi vill ha. Vad är viktigast för oss, att Sverige lyckas väl i det kommande EM-kvalet eller att vi får behålla just Lagerbäck som tränare? Jag erkänner att jag verkligen inte är någon fotbollsexpert och alls inte kan säga vem den mest lämpade förbundskaptenen är. Men diskussionen verkar inte längre handla om fotboll utan om Lagerbäck. Varför ses det som en så stor sak att han byts ut? Om enskilda klubbar kan byta tränare utan ståhej borde landslaget kunna göra det också.

_______________
Andra bloggar om: , , ,

Dela med andra: