Ge varje 13-åring en revolver

Vänsterpartiet vill att alla flickor från det att de börjar sjuan skall få obligatorisk undervisning i självförsvar, rapporterar SvD. Flickor skall få lära sig att slåss för att kunna försvara sig mot det patriarkala våldet. Det patriarkala våldet är det våld som utövas av män mot kvinnor.

Kritikerna hävdar att skolan inte bör lära människor att slåss. Major Björklund (fp) påpekar klokt att det våld man använder i försvarssyfte också kan användas för angrepp. Vänsterpartiet oroas dock inte över detta eftersom ju våldet bara skall användas i självförsvar.

Jag måste säga att jag inte är helt främmande för tanken. Men det finns ju enklare sätt att göra det på än att lära ut kampsporter. Varför inte ge varje skolflicka en revolver? Mängden våldtäkter skulle garanterat gå ner om det var så att varje kvinna alltid var beväpnad. Någon kanske tycker att detta verkar farligt, vapen är ju farliga. Men det finns ingen anledning till oro. De skall bara användas i självförsvar! Guns don’t kill people. People do.

(Ge ditt bidrag till kampen.)

_______________
Andra bloggar om: , , , ,

Dela med andra:

7 reaktioner till “Ge varje 13-åring en revolver”

 1. Varför låta det stanna vid 13-åringar. Låt alla bära egna vapen så kommer garanterat våldsbrotten att i princip utraderas. Om det funkar? Säkert, man behöver ju bara kolla i USA där en egen vapenarsenal hör till det normala. Och där är ju våldsbrott och våldtäkter i princip utrotade ….

 2. Jag har för mig att Somalia också är ett land där många är bra på att försvara sig själva. :)

  /Stefan

 3. Det torde finnas två vägar att gå för att lösa detta problem – om det är ett problem – och ingen av dem sammanfaller med V:s förslag. Antingen ska alla, pojkar som flickor lära sig självförsvar, utrustas med vapen eller hållas instängda. Eller också säger man nej till våld och ökar anslagen till brottbekämpning och brottsförebyggande verksamhet.

  /Andreas Wejderstam,
  Pol. red.

 4. Att träna självförsvar är mycket bra men träningen ska ske på riktiga budoklubbar och inte i skolan. Jag har själv träning i både karate o ju jutsi och har tränat främst mot män. Otroligt effektivt. Tyvärr blir självförsvarskurser för enbart kvinnor en träning mot att försvara sig mot en annan tjej på 53 kg och det ger falsk säkerhet då det är beydligt värre att brotta ner en 90kilos man med kniv i näven.

 5. Feministiskt självförsvar handlar inte om att lära sig slåss. Det bygger i stället på att verbalt lära sig olika tekniker för att tydligt markera gränser. Det handlar också om att lära sig ett (kropps)språk som ger större auktoritet och därmed skyddar kvinnan.

  De fysiska inslag som ingår handlar om knep och rörelser för att freda sig mot slag eller ovälkomna närmanden.

 6. Helt rätt Tomas.Kroppsspråk och verbal taktik funkar utmärkt och är första steget och våld föder alltid våld och bör undvikas i detlängsta.
  Men, vad jag menade är att självförsvarsträning ska vara så realistiskt som möjligt och då bör könen blandas. Jag har tränat i båda lägren och vet bara var jag lärde mig mest. Men som du säger, av alla tekniker jag lärt kanske inte en enda kommer fungera i verkligheten men det som fungerar är att jag lärt att jag är värd att försvaras och säger ifrån på skarpen för minsta lilla närmande.

Kommentarer är stängda.