Socialdemokraterna vill höja skatten med 300 miljarder

Socialdemokraterna kommer att höja skatten under nästa mandatperiod med 300 miljarder. Varje löntagare kommer att få ca 4000 kr mindre i månaden.

Nej, det är inte riktigt sant. Men jag kommer att säga det ändå så länge socialdemokraterna påstår att moderaterna vill sänka skatten med 250 miljarder, vilket inte heller är sant.

Här kan man läsa om vad som faktiskt är sant: Moderaternas budgetmotion.

Men skattesänkningar blir det. Omkring 50 miljarder. Huvuddelen av dessa går till låg- och medelinkomsttagarna. Besparingarna görs bl.a. på sjukförsäkringen och arbetslöshetsförsäkringen. Man får alltså högre lön men lägre bidrag om man röstar på moderaterna. Medan man får lägre lön men högre bidrag om man röstar på sossarna.

Så hur vill du tjäna dina pengar? Vill du ha lön eller vill du ha bidrag? Kommer du att rösta på arbetarpartiet eller bidragspartiet?

Dela med andra:

2 reaktioner till “Socialdemokraterna vill höja skatten med 300 miljarder”

  1. Varför inte säga att socialdemokraterna vill höja skatten med 300 miljarder? Glöm inte Perssons och Nuders snack om en höjning med 10% “för att rädda välfärden i framtiden”. Hur mycket motsvarar en ökning med 10% av det totala skatteuttaget egentligen?

  2. Har du något konkret citat att hänga upp det på, med källa? /Stefan

Kommentarer är stängda.