M lovar gratis bredband för alla!

Ja, det är faktiskt sant. I både Uppsala och Linköping vill moderaterna bygga upp ett trådlöst bredbandsnät. Målet är att alla inom respektive tätort skall ha gratis trådlös uppkoppling inom ett par år. (Läs här och här.)

Att inget annat parti kommit på att lova samma sak är obegripligt. Tekniken finns och det finns också städer som redan har detta, t.ex. Philadelphia i USA.

Det roliga är också att man även kommer att kunna ringa gratis. Snart finns det bärbara Skype-telefoner på marknaden, med vilka man ringer lika enkelt som en mobiltelefon, fast över nätet.

_________________

Andra bloggar om: , , , , , , intressant.se.

Dela med andra:

4 reaktioner till “M lovar gratis bredband för alla!”

  1. “M lovar gratis bredband för alla!”

    Nej, det är faktiskt inte sant. Vad de (nya) moderaterna vill är att du skall betala via skattsedeln vare sig du vill ha tjänsten eller inte.

  2. Adam,
    Nej, det är riktigt att det inte kommer att vara helt kostnadsfritt. Men det kommer inte att kosta kommunen 300 kr per invånare och månad. Marginalkostnaden för varje enskild användare kommer att vara kanske 10 öre per invånare och år. Bredbanden kommer att bli gratis på samma sätt som vägarna är gratis. På det här området finns det enorma kollektiva nyttigheter att inhämta med ganska små investeringar i infrastruktur. Att sätta upp “hot spots” är billigare än att gräva ned bredband.

    /Stefan

Kommentarer är stängda.