Partisk utfrågning av Leijonborg i P1

Det var en otroligt dålig utfrågning Lars Leijonborg i morse i Sveriges Radio P1. Utfrågarna uppehöll sig bara vid en sak – att försöka hitta en “spricka” i alliansen. Hur kan man så ensidigt uppehålla sig vid samma tema i 45 minuter?

Huvudsakligen tre frågor togs upp: fastighetsskatten, arbetsrätten och familjepolitiken. Varje fråga handlade om i vad mån det skulle finnas en splittring i alliansen, och Leijonborg fick sitta och försöka förklara vad Fredrik Reinfeldt menat med olika uttalanden.

Ingen gång fick Leijonborg frågor om folkpartiets egen politik. Inte en enda skolfråga togs upp. Jobb, brottsbekämpning, vårdköer. Alla viktiga frågor var som bortblåsta. All kraft statsades på att hitta skiljelinjer i de frågor där alliansen ännu inte är överens för att sedan kalla det för “sprickor”.

Jag är helt övertygad om att detta gjordes med syftet att utmåla alliansen som splittrad i syfte att gynna socialdemokraterna. Det här var ingen allsidig och opartisk utfrågning.

Jag kanske får äta upp det jag skriver nu, men min gissning är att Göran Persson, när det är hans tur, inte kommer att få en enda fråga om vilken politik hans regeringskoalition kommer att driva efter valet. Vänsterpartierna har ju ingen gemensam politik i några frågor alls, men det är ett ämne som inte kommer att beröras av P1.

*********

Uppdatering 23/9.

Jag fick fel. Persson fick en del frågor om regeringssamarbetet. Däremot tycker jag fortfarande att utfrågningarna är bisarra. Nästan alla frågor Persson fick handlade om typiska vänsterfrågor, som varför inkomstskillnaderna ännu inte utraderats, och så vidare. Och återigen – ingen fråga om skolan. Varför ställer inte P1 frågor om det som folk verkligen undrar över?

Dela med andra:

En kommentar till “Partisk utfrågning av Leijonborg i P1”

  1. Statsradio. Jag har slutat att lyssna på P1:s samhällsprogram, de är för vinklade.

Kommentarer är stängda.