5 hemlösa är fler än 4 godsägare. SVT silar mygg och sväljer kameler.

Alliansens valmanifest var självklart huvudnyheten i SVT:s Aktuellt idag. Fredrik Reinfeldt och Maud Olofsson blev intervjuade i studion. Nyhetsankaret Anna Hedenmo koncentrerade sig på två frågor: Varför vill alliansen höja fastighetsskatten? Varför har alliansen inte kunnat enas om familjepolitiken?

Det är otroligt vilken uppförsbacke alliansen har i media. Varje nyansskillnad mellan partierna kallas för sprickor och varje förhandling kallas för oenighet. Här presenterar de borgerliga partierna gemensamt valmanifest, som är så detaljerat att det nästan skulle kunna gälla som regeringsförklaring redan imorgon, före valet. Det har aldrig hänt tidigare i svensk politisk historia. Det är en unik händelse. Men journalisterna fortsätter och tjatar om eventuell oenighet inom alliansen.

Samtidigt lanserar vänsterpartiet en alldeles underbar paroll:

“Fem hemlösa är fler än fyra godsägare”

Vad är det om inte ett generalangrepp på Göran Persson, den man som vänsterpartiet säger sig vilja regera tillsammans med? Men detta går SVT och Anna Hedenmo helt förbi. Hur stora angrepp skall vänsterpartiet behöva göra för att Aktuellt skall börja tala om splittring mellan vänsterpartierna?

_______________

Andra bloggar om: , , , , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

3 reaktioner till “5 hemlösa är fler än 4 godsägare. SVT silar mygg och sväljer kameler.”

 1. Såg att Villaägarförbundet gått ut med enkäter till vart och ett av alliansens partier med detaljerade frågor om konsekvenserna av fastighetsskatteförslaget. Då fick man fram att alla partier svarade lika på alla frågor utimo moderaterna på en fråga. Nyheten i medierna var att alliansen är splittrad.

  Borde inte alliansen drekt kolla en sån grej (detalj) och blixtsnabbt gå ut med kontrainformation?

  Det spelar ju ingen roll för regeringsdugligheten detta (utan det att bara en enda skillnad fanns för många detaljsvaren och parallellt för fyra enskilt svarande partierna var nog snarare “VG-betyg”) men när en sån undersöknings resultat vinklas som att alliansen är oenig är det nog för förtroendets skull viktigt att snabbt ta udden av antiallians-spinnet.

  I regeringsställning kommer medierna säkert fortsatt att hålla på och gnälla, men före valet gäller det ju mediernas metoder (samtidigt som varenda enkät om vilketn fråga som helst till till vänsterkartellen inte ens verkar vara påtänkt och naturligtvis skulle ge större skillnader för i stort sett vad som helst).

  Det är nog även värt att vid tillfälle i medierna påpeka att aliansen behandlas hårdare och att det som t ex framkom i nämnda enkät inte var något stort problem. ungefär som Göran Hägglund nämnde att affären med KDU:aren som “spionerade” var ett par veckor gammal och kördes ut i medierna när han haft TV-utfrågning.)

  Sen kanske alliansen bör ha några gobitar/utspel kvar de sista veckorna för att bibehålla fokus och intresse (och som gör sossarna svarslösa).

  Val är nog tyvärr inte vanlig logik, och det hade nog inte räckt med en regeringsförklaring och enighet sedan flera år tillbaka. Men alliansen måste nog uppvisa FORMIDABEL enighet nu!

 2. I TV-utfrågningen i söndags förklarade Göran Persson att han vill behålla fastighetsskatten. Sossarnas frysning av taxeringsvärdena gäller bara fram till 2008. Då skall taxeringsvärdena höjas igen.

  Inför väljarna är det störtenkelt att förklara skillnaden mellan de olika alternativen. Sossarna vill behålla fastighetsskatten och höja den 2008. Vi vill ta bort den helt och hållet till 2008.

  Man måste vara en fullständig idiot om man tror att sossarna sänker fastighetsskatten mer än alliansen.

  Stefan

Kommentarer är stängda.