Ungdomsarbetslösheten tillbaka på 90-talsnivå

När Göran Persson trädde in i regeringen som finansminister 1994 var landet i en ekonomisk kris. Ungdomsarbetslösheten var då 22 procent. Idag 2006 då vi har en högkonjunktur är ungdomsarbetslösheten på exakt samma nivå! Till och med någon tiondel högre, 22,6 procent.

Det här är fullkomligen bisarrt. Hur kan vi ha 5 procents tillväxt i ekonomin samtidigt som vi har lika hög ungdomsarbetslöshet som om det vore lågkonjunktur. Vad är det som gör att ungdomar inte kan få jobb i vårt land?

Siffrorna kommer från EU och är sammanställda av Ekonomifakta (=Svenskt Näringsliv). AMS och SCB publicerar inte den här typen av statistik, eftersom de inte får göra det för regeringen. Tack EU!

_________________

Andra bloggar om: , , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra: