Ingen intern s-kritik mot Danielsson

Lars Danielsson kommer inte tillbaks som statsekreterare hos Göran Persson. Det får väl sägas vara väntat. Som valarbetare för motståndarlägret får man väl skicka en gratulation till valarbetarna på andra sidan torget (i Uppsala huserar de blocken på varsin sida av Stora torget). Jag förstår att ni känner er lättade.

Vad jag däremot inte förstår är varför ni som utgör partiets fotfolk inte har gjort ett endaste dugg för att rensa i ert partis ledning. Att det var något galet med Danielssons historia visste vi ju redan december förra året.

När Anna Sjödin åtalades tog det inte mer än något dygn förrän några kommunalråd trädde fram och krävde hennes avgång, långt före det att hennes sak prövats i rätten. Men när det gäller Danielsson är det ingen som har vågat säga någonting. Hur står det till i ert parti egentligen?

______________

Andra bloggar om: , , , , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

2 reaktioner till “Ingen intern s-kritik mot Danielsson”

  1. Orsaken är tämligen uppenbar, särskilt för dig som är disputerad statsvetare.

    Lars Danielsson är en statlig tjänsteman som förvisso är medlem i socialdemokraterna, men han är ingen partiföreträdare. Han är inte vald av en partikongress, utan är utvald av statsministern. Anna Sjödin är istället en demokratiskt vald företrädare för arbetarrörelsen.

  2. Danielsson är socialdemokrat. Han är GP:s statssekreterare därför att han är socialdemokrat. Känner inte rörelsen ansvar för de av statsministern utnämnda politiska tjänstemännen? I så fall har ni seriösa problem med er interna demokrati.

    /Stefan

Kommentarer är stängda.