S brukar konspirera, därför tror vi på konspirationsteorin

Det kanske är sant att det inte låg någon partitaktisk tanke bakom s-ledningens beslut att lägga sin presskonferens om fp-spionaget direkt efter utfrågningen av Fredrik Reinfeldt i TV. Men tanken att det skulle kunna vara så är allt annat än otrolig. Socialdemokraterna har ju tidigare både tjyvhållit på information för att den skall presenteras så lägligt som möjligt för att träffa de borgerliga så illa som möjligt. Så gjorde man med nyheten om den KDU-medlem som utgivit sig för att vara SSU:are. Den släpptes dagen efter utfrågningen av Göran Hägglund. Tidigare i våras, i samband med Danielsson-affärens höjdpunkt, då han tog time out, gjorde man på samma sätt. Ryktena om Danielssons påstådda otrohetsaffär var kända av s-ledningen i ett par månader innan man bestämde sig för att ge sig på folkpartiet. Attacken mot folkpartiet kom den 19 maj och som av en händelse hade Alliansen just denna dag tänkt ha en framtidskonferens, som alla visste skulle få stort utrymme i media.

Socialdemokraterna har själva velat beskriva dessa händelser som tillfälliga, men ju fler tillfällen som ser likadana ut och som spelar just sossarna i händerna, desto tydligare tycker man sig skönja ett modus operandi.

_________

Länk till Sjölander som inte tror på konspirationen.
Länk till Dagens Industri om fp-spionagets avslöjande.
Länk till Expressen om Danielsson-affärens avslöjande.
_________
Andra bloggar om: , , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

En kommentar till “S brukar konspirera, därför tror vi på konspirationsteorin”

  1. Håller med. Den här spionskandalen kom vääääldigt lägligt för socialdemokraterna, och de ser till att utnyttja den till fullo. Sedan är det ju alltid så himla synd om (s) när de blir drabbade. Kritik mot (s) brukar ju ignoreras; se bara mailskandalen i våras — det var minst lika allvarligt som detta. Ugh…

    Jaja, det ser iallafall ut som om sossarna har lagat säkerhetsluckorna i SAPnet nu:
    http://www.sapnet.se/
    :-)

Kommentarer är stängda.