Alldeles tyst från alliansen

Har ni märkt hur tyst det är omkring regeringsförhandlingarna? Inga utspel, inga läckor. Det är knäpptyst. Hur skall man tolka det? Jag tolkar det som att förhandlingarna går bra. Utspel och läckor är ju annars ganska vanligt i förhandlingsspel. Men nu är det hur tillknäppt som helst. Det känns ovanligt.

_______________
Andra bloggar om: , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

4 reaktioner till “Alldeles tyst från alliansen”

  1. Ja, tystnaden har jag märkt av men jag tycker att den är kuslig. Det är nästan så att man kan höra moderatpiskan slå i de stängda rummen.
    3 små partier som tillsammans inte är större än moderaterna får nog lära sig att “veta hut” som Anders Björk sa en gång.

  2. Jag tänkte precis samma sak. Tystnaden tycker jag är bra, för det känns som de tar större ansvar då och bilden av dem som Allians stärks också.

  3. Man skulle även kunna se det från ett annat pespektiv: beslut fattas bakom stängda dörrar och offentligheten utestängs från den politiska debatten.

    Inte alls säkert, att så är fallet, men möjligen en gissning som är lika kvalificerad som andra :(

  4. Jag tänker att man har så himla mycket som ska hinnas med att förhandlas om att man insett att man inte har energi och krafter över att parallellt agera på den offentliga arenan (egentligen är det en rätt barock tanke att man skulle driva offentlig politik i detta läge; nu när man inför valet konkret (dock inte i alla detaljer) enades kring nästan alla områden, inklusive (ta i trä!) familjepolitiken. Men denna insikt kan nog iofs även översättas i att det går bra. Målfokuserat, kan man alltså hoppas!

    Man får även hoppas att de skilda partierna är villiga att lite revolutionärt grovhugget, om man så vill (snarare än småborgerligt pillande) sätter intresset av att ha blivit och fortsatt bli kvitt ett socialistiskt styre framför det partiegoistiska intresset. Det är en press jag med denna kommentar skulle vilja sätta på allianspartierna. Det är ett val även år 2010 som ska vinnas på förtroendeingivande enighet. Partiegoistiskt lir borde vänta tills skutan satts i sjön, kursen satts och styrfart uppnåtts.

Kommentarer är stängda.