Sveket mot förorten

Det är trist att alliansen ger efter i frågan om biltullar i Stockholms län. Det mesta talar för att länet inte alls vill ha några biltullar. En folkomröstning hade kunnat genomföras, men blockerades av socialdemokraterna.

Socialdemokraterna och miljöpartiet borde verkligen skämmas för sitt odemokratiska agerande. Fegt och uselt, har man betett sig. Att man vägrat genomföra en folkomröstning i hela länet är verkligen ett tecken på förakt för dem som bor i förorterna. Viljan att driva igenom biltullarna har varit viktigare än att låta demokratin ha sin gång.

Det enda positiva är att socialdemokraterna på grund av detta gjort ett av sina allra sämsta val i Stockholms förorter någonsin. Upplands-Väsby -8,2; Sollentuna -7,4; Solna -8,9; Sundbyberg -7,6. Moderaterna är nu största parti i alla Stockholmskommuner utom Botkyrka, Haninge, Nynäshamn, Södertälje och Upplands-Bro. Något gott kunde det tydligen komma ur biltullarna ändå till slut.

________________
Andra bloggar om: , , , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

2 reaktioner till “Sveket mot förorten”

 1. Vilket snömos!

  Du tycker det är demokratiskt oacceptabelt att inte låta Österåkersbornas röster värderas högt som stockholmarnas. Men varför? De berörs ju inte i samma grad. Faktum är att Uppsala har fler inpendlare till Stockolm, men inte heller du vill att Uppsalaborna ska få rösta.

  Ingen har heller föreslagit att frågan ska bli en fråga för hela länet att besluta om. Frågan har gällt huruvida det är en fråga för riksdagen eller kommunen, ingen har föreslagit något annat. Varför ska hela länet få rösta i en kommunal fråga? Varför ska inte Uppsala eller Gävle få rösta om det är en fråga för riksdage (dvs för hela landet)?

  Alliansen har nu också bestämt att frågan ska decentraliseras så att alla kommuner själva ska kunna bestämma. Jag tycker det är bra, det kommunala självbestämmandet måste gå först. Du borde skämmas som vill köra över den kommunala majoriteten.

 2. “Ingen har heller föreslagit att frågan ska bli en fråga för hela länet att besluta om.”

  Öh? Har du varit på månen under valrörelsen?

  /Stefan

Kommentarer är stängda.