Göran Persson – en mästare i hyckleri

Göran Persson har idag gått till storms mot kulturministern, ang. hennes obetalda TV-licens. “Det är ett flagrant exempel på hur ett statsråd sätter sig över lagen”, dundrar Persson.

Men hur var det nu med Perssons egen laglydighet? 1996 blev han statsminister. Då plötsligt rapporterade Expressen:

Snatts-ministern Persson “glömde” betala påskgodiset

/…/

– När jag såg Göran Persson bestämde jag mig för att följa efter. Han gick in i godisbutiken, och jag ställde mig på andra sidan gatan.
– Där stod jag och väntade på rätta vinkeln, berättar Jan Torbjörnsson för Expressen. Och den som väntar på något gott… Plötsligt och helt oväntat stoppade vår statsminister någonting i munnen.
– Det är med största sannolikhet ett likörägg han smakar, konstaterar
butiksägaren NN när Expressen visar de avslöjande bilderna.

/…/

NN tycker att statsministern borde visa gott omdöme och inte
äta förrän han betalat. Affärsinnehavaren är också upprörd över att Göran Persson inte berättade för personalen att han tagit en godisbit.
– Juridiskt sett så får du inte ens ta en Dumlekola. Det är 500 kronor i
böter, och vi har rätt att tillkalla polis. Detta klassas som snatteri.
– Det här är ett jätteproblem för oss. Det händer att hela gäng kommer in i butiken och börjar äta. Vi har faktiskt ingen gratis provsmakning, säger NN.

Källa: Expressen 960408, Niklas Svensson. (Tyvärr inte tillgänglig online.)

Det finns ett ord för den som anklagar andra för omoraliska handlingar utan att själv bry sig om sina egna tillkortakommanden – hyckleri.

_______________
Andra bloggar om: , , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

2 reaktioner till “Göran Persson – en mästare i hyckleri”

  1. Hörde att G.P. anklaga den nya regeringen för att vara en “enpartiregering”. Detta för att Moderaterna dominerade den.

    Vad var då inte hans regering? Han behövde allt stöd han kunde få ifrån V och MP men vägrade släppa in dom i regeringen. Här kan man ju snacka om en “enpartiregering”. Den nya består i alla fall av fyra partier, till skillnad mot hans.

Kommentarer är stängda.