Gamla statsråden girigare än de nya

Sverige är verkligen ett land där girigheten har brett ut sig. Och de nya statsråden är inte värst. DN/TT rapporterar idag att de avgående statsråden alla kommer att kvittera ut full statrådspension trots att de har fått nya jobb. F.d. statsministern Göran Persson har ett nytt jobb som ger bra betalt. Han är riksdagsman och som sådan får han 48 000 kr i månaden. Men det är han inte nöjd med för som statsminister hade han 121 000 kr, och det vill han ha nu också. Så då får han det, enligt det regelsystem som han och hans parti själv har hittat på.

Men bör inte statsråd ha avgångsvederlag? frågar sig kanske någon. De har ju ingen anställningstrygghet. Avgångsvederlaget motsvarar ju deras a-kassa. Jo, visst ska statsråden ha ett avgångsvederlag. Men varför ett helt år? Och varför skall de få behålla avgångsvederlaget trots att de har fått nya jobb? För vanliga arbetare är det olagligt att gå på a-kassa och jobba samtidigt. För en avgången minister är samma sak en rättighet.

Så ser det samhälle ut som socialdemokraterna har byggt upp. Klättrar man tillräckligt högt i hierarkin så får man ta för sig av skattebetalarnas pengar hur man vill.

_______________
Andra bloggar om: , , , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

3 reaktioner till “Gamla statsråden girigare än de nya”

  1. Ja, sett utifrån dagens modell med a-kassa så borde även politiker bli av med sin ersättning om de hittar ett annat arbete. Personligen ser jag dock gärna att om du har ett arbete som ger mindre än ersättningen från a-kassan, så ska det kompletteras upp till a-kassans nivå. Detsamma borde då också gälla politikerna.

Kommentarer är stängda.