Döda bergsklättrare nu igen

Varför är döda bergsklättrare förstasidestoff? Varje gång en människa dör i en olycka är det en tragedi. Men kan någon förklara för mig varför olyckor vid bergsklättring är så mycket viktigare att rapportera om än andra olyckor?

Nu senast är det två svenskar som försvunnit i Himalaya och med all sannolikhet är döda. För någon månad sedan var det en olycka vid Kebnekajse. Det låter kanske respektlöst, men för mig är inte detta större nyheter än något annat. Alla dödsfall är tragiska men det finns ju ännu större tragedier. Jag skulle säga att varje enskilt dödsfall i Irak under de senaste tre åren förtjänar mer uppmärksamhet än dessa bergsklättrare. De flesta som dör i Irak dör på grund av andra människors handlingar. Detta är långt viktigare att rapportera om än bergsklättare som utsatt sig själva för livsfara.

Jag vill med detta inlägg verkligen inte såra någon. Som jag sagt så är varje dödsfall i sig en tragedi. Jag förstår bara inte varför dödsfall vid bergsklättring är så viktigare att rapportera om än alla andra dödsfall.

________________
Andra bloggar om: , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra: