Tänker man inte nytt, händer inget nytt

Kulturen har banliserats enligt Marcus Birro. Dokusåpor och melodifestival är det enda som bjuds. Kanske är det så. Men hur kommer det sig då att Birro är en av dem som inte vill ha någon förändring? En ny regering har tillträtt och därmed finns en chans att skapa en ny kulturpolitik. Men vilken blir Birros reaktion? “Håll era flottiga, marknadsliberala fingrar borta från poesin, litteraturen, barnteatern, biblioteken, rockklubbarna, ungdomarna.” Allt skall alltså helst fortsätta precis som tidigare, eller?

Om man nu tycker att allt har blivit så dåligt borde man ju komma med några förslag på vad man skulle kunna ändra på, eller åtministone vara villig att ingå i en diskussion med dem som faktiskt kommer med förslag. Vi moderater ser gärna att fler privatpersoner skänker pengar till kulturen. Tyvärr sker inte det idag. De höga skatterna gör att få är villiga att självmant donera pengar. Men i längden är det ett bättre system eftersom det gör att utövarna av kulturen inte måste vara politikerna till lags för att få ekonomiskt stöd. Den politiska nyckfullheten försvinner.

Så tänker vi moderater och vi tror att detta kommer att göra att vi får ett kulturliv som är precis så rikt som vi vill ha det. Vi kan naturligtvis inte lova något, men vi är i alla fall villiga att diskutera andra lösningar än den vanliga, att alla pengar alltid skall gå genom den statliga byråkratin först.

Dela med andra:

2 reaktioner till “Tänker man inte nytt, händer inget nytt”

  1. Som jag skrev i mitt svar: Om ingen vill köpa mjölk, vips försvann kossorna! Men med mördande reklam kommer man en bit på väg. Till det krävs envishet och pengar. Jag kämpar på som författare och sakta men säkert har också min läsekrets ökat. Mvh Ramona Fransson

  2. Tja, kultur är en mängd olika evenemang, där var och en som är involverad anser, att det här borde alla vilja se, läsa, lyssna på. Min senaste kommentar är från dn 26t november 2006, snart ett år sedan och mycket har hänt sedan dess. Läsekretsen har ökat oerhört, och ingen kan bli gladare än jag. Uppmärksamheten i TV, radio och tidningarn har varit överväldigande vilket naturligtvis varit till stor hjälp. Vem har bidragit till min framgång förutom min make och jag själv? Ja inte är det vår nuvarande regering! Den saken är glasklar. Men å andra sidan förväntar jag mig inte heller politisk hjälp. Aldrig gjort!
    Det jag säljer är min “konst” i form av underhållande läsning och det verkar fungera jävla bra genom mun mot mun metoden.
    Hälsningar
    Glad författare
    Ramona Fransson

Kommentarer är stängda.