Ännu mer kommunism på SVT

På fredag är det dags för ytterligare ett program om kommunismen i SVT. En dokumentär med rubriken “Revolutionens kvinnor” ska visas.

“De var tre av de stora revolutionära ledarna under 1900-talets början – och de var kvinnor. Alexandra Kollontaj, Rosa Luxemburg och Emma Goldman växte upp i samma område, och alla drogs tidigt till socialismen. Men så småningom skulle deras vägar komma att skilja sig åt radikalt. En film om livsval i skuggan av den ryska revolutionen. Av Maria Sleszynska och Lena Einhorn,” skriver SVT.

Själv vet jag inget mer om programmet än så. Trots det tror jag mig ändå veta vad programmet inte kommer att innehålla – en granskning av hur många mord som begåtts i ryska revolutionens namn. Sånt ligger inte för SVT.

_______________
Andra bloggar om: , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

2 reaktioner till “Ännu mer kommunism på SVT”

  1. Stefan. 40-talisterna som kontrollerar SVT nöjer sig inte med uppenbara försköningar av kommunismen, de smyger in den i Argument, Faktum och även i årets Julkalender! Skratta gärna, men åtminstonde jag sätter skrattet i halsen när jag ser att en anställd som stjäl konst från sin arbetsgivare får amnesti av den lokala polisen bara för att arbetsgivaren är “otrevlig” och resten av de anställda ställer sig på tjuvens sida. Arbetsgivaren straffas emellertid för sin otrevlighet genom att tvingas spela palm i stadens julspel. Kul? Ren kommunism ända från relativiseringen av stölden till stigmatiseringen av kapitalisten. SVT=Kulturrevolution finansierad med licenstvång på innehav av en TV-mottagare.

  2. Massmedia älskar David och Goliat melodramer, och ett sådant vankas det som bekant i Göteborg för tillfället. Nypopulister som Centerns ungdomsförbund går det för att luncha, och den fiktiva högeropinionen på nätet rasar i diverse bloggar. Hon är ju såå sympatisk denne käcka Göteborgare. Men är hon det? Enligt hotell- och restautangfacket ser hon bara på timlönen, 95 kronor, som förvisso är högre än kollektivavtalet. Men hon bortser från semesterersättning, sjukersättning, avtalspension och helgdagsersättning. HRF har räknat ut att den anställde skulle få nästan 50 000 kronor mer per år med ett kollektivavtal. Är det en trevlig arbetsköpare det? Som blåser en på 50 laxar per år? Ja, i unghögerns värld är det tydligen det. Det är patetiskt att se hur nypopulisterna sparkar in öppna dörrar och tror att de är de första av i högerflocken som kör vulgoliberala argument mot SVT, kultur som de så klart inte förstår ett dyft av, och facket så klart, detta “röda skynke” för marknadskramarna. Tja, om fyra år är de borta, men att ha fyra förlorade år framför sig på så gott som samtliga politikområden är inte så kul. Man får ta det som en zenbuddhist!

Kommentarer är stängda.