Test av miljö-Citroën

Idag har jag provkört en Citroën C4 med dieselmotor. Egentligen var jag ute för att prova på en C3, men den fick jag bara titta på. Citroën C3 med diesel och partikelfilter räknas som miljöbil enligt Vägverkets riktlinjer, på grund av sin låga bränsleförbrukning. Men C3:an finns faktiskt också som gasbil. Den marknadsförs inte i Sverige, av någon outgrundlig anledning, men den finns och kan köpas hos Miljöbilscenter i Västra Frölunda.

citroen.jpg

Men nu var det C4:an jag fick prova. Den var helt OK. Det känns knappt att det är en liten bil. Förr i världen var bullrade det ganska mycket inuti en liten bil när man körde på motorväg, men så tycks det inte vara längre. Fast lite skränigare än en stor bil är det. Motorn hörs rätt bra när man gasar. Det som jag inte gillade däremot var hastighetsmätaren och varvräknaren, som båda var digitala. Jag vill hellre ha visare. En annan sak som inte var bra var att det var trångt i baksätet. Och detta var i den lite större modellen. Hur är det då i C3:an?

På tisdag ska jag provköra Fiat Punto, hade jag tänkt, också det en gasbil.

_______________
Andra bloggar om: , , , , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

3 reaktioner till “Test av miljö-Citroën”

  1. Stefan,

    både Fiat och Citroën är säkert bra bilar och miljövänliga. Problemet är andrahandsvärdet. Totalkostnaden för att äga dem blir väldigt hög sett över tiden då man får ut ganska lite när man säljer dem. De är fortfarande relativt billiga i inköp så de kan vara en bra affär i alla fall.

  2. Peugeot har helt suveräna dieselmotorer och en del coola modeller numera, tror jag (men kvaliten på vissa modeller har kanske varit lite bristande? En av de mindre modellerna fick återkallas för hjupupphängningsproblem, tror jag; eller omdet var att de brann? He-he… låter tryggt!).

  3. Glöm inte att kolla in Vw Touran ecofuel, gasdrift alltså, med bra räckvidd och i mina ögon bra pris. Största abret är effekten, bara 100 hk på en bil i Golf-klass. Skall provköras om en dryg vecka!

Kommentarer är stängda.