Nej, till sänkt bensinskatt

Det är tyvärr sant att moderaterna inför valet sa att man ville sänka bensinskatten. Samma sak sa kristdemokraterna. Nu blir det som bekant inte så, och ett “bensinskatteuppror” har startats. Alliansen anklagas för löftessvek.

Bör då alliansen ge efter? Nej. Den som röstade på Alliansen och desförinnan läste det gemensamma valmanifestet vet att där inte sades någonting om bensinskatten. Alliansen som helhet, inkluderande folkpartiet och centern, har inte givit något löfte om sänkt bensinskatt.

Bensinupprorsmakarna påstår att det är många bilister som lagt sin röst på Alliansen på grund av bensinskatten. Det tror inte jag på. Skulle dessa bensinkramare lagt sin röst på vänstern istället? Under förra mandatperioden var det ju miljöpartiet som fick utforma stora delar av miljöpolitiken, och är det någonting som miljöpartister avskyr, nästan lika mycket som kärnkraft, så är det bensinbilar. Kampen mot bensinen vet inga gränser. Se bara på hur miljöpartiet i Stockholms län uppträdde i frågan om biltullar. Kranskommunerna fick inte vara med och rösta om biltullarna. För miljöpartiet var det viktigare med en extra skatt på bensinbilar än att låta demokratin ha sin gång.

Nu när jag har studerat bilmarknaden i ett par veckor är jag också helt övertygad om att bensinens dagar är räknade. Politiskt sett är bensinen död. Alla partier vill sänka utsläppen av koldioxid och det kan bara göras genom att allt fler går över till andra drivmedel. Och det finns andra drivmedel. Ingen är tvungen att köra på bensin. Trots det nyköps det nästan bara bensinbilar. Den som idag köper en bensinbil och sen gnäller över den höga bensinskatten har sig själv att skylla.

 _______________

Andra bloggar om: , , , , , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

4 reaktioner till “Nej, till sänkt bensinskatt”

  1. Ett literpris på nära tretton kronor och ytterligare ökning !?.Bensinbilen är död !?.Har du varit ute de senaste åren eller är detta ett skämt !?.

  2. Jag citerar mig själv:

    “Politiskt sett är bensinen död.”

    Jag har inte sagt att bensinbilen är död. Har du alls läst vad jag har skrivit?

  3. jadu… vad ska man säga? du bor inte på landet va? jag är en student och kör bil… jag har 1050kr i månaden i fast inkomst och hur långt tror du jag kommer på dom pengarna? min bil drar ca 1,7 liter milen (veteranare) jag har liksom inte råd med att köpa en som drar mindre… ond cirkel!

  4. Jag håller med David, tror du alla som köper bil har råd att köpa en ny miljöbil?

Kommentarer är stängda.