Bildt får godkänt

Så var “Bildtaffären” till ända. Överåklagare van der Kwast tänker inte ens påbörja en förundersökning. Bildt fick betalt aktieoptioner som ersättning för sitt jobb. Konstigare än så är det inte. Det hela har tagit helt löjliga proportioner. Var det verkligen någon som trodde att Bildt skulle sälja ut fosterlandet till den hemska ryssen för trettio sliverkannor olja?

Sverige har inte haft något otalt med Ryssland sedan 1809. Trots det lever rysskräcken kvar. Att många var rädda för den aggressiva kommunistiska diktaturen Sovjetunionen har jag full förståelse för. Sovjetunionen var ju en ockupationsmakt. Men den tiden är förbi. Nu finns Ryssland och vad kan vara bättre än att binda upp detta land ekonomiskt och politiskt till resten av Europa? Fast det bör naturligtvis ske genom IKEA och andra företag som inte håller på med olja, för allt som har med olja att göra är ett politiskt moras.

_______________

Andra bloggar om: , , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

En kommentar till “Bildt får godkänt”

  1. Expressen var verkligen inte sena med att trycka på den knappen. Klassisk rysshat serverades, vilket jag är ovan med att se här i Sverige – men däremot i Finland. Jag trodde intelligentian var högre på Expressen, men icke.

Kommentarer är stängda.