Är det här Sveriges nästa statsminister?

Idag nominerades Mona Sahlin till partiordförande för socialdemokraterna. Därmed är hon också socialdemokraternas kandidat till statsministerposten. En sådan bör vara statsmannamässig, eller hur? Som Angela Merkel. Men hur är det med Sahlin? Bör Sveriges statsministr skriva beundrarbrev till rockstjärnor på tonårsvenska? Sahlin i Expressen:

För det är ju något visst med USA. Som inte är Mc Donalds och Hollywood. Utan som är New York, frihet, individualism, fantasi, kaxighet och olikhet. Som är du, Bruce Springsteen.

Och som jag är så evigt tacksam över att få vara del av. I bilen när jag vrålar till Glory days, när jag dagdrömmer om att få dansa på scenen till Dancing in the Dark, när jag gråter till In to the Fire, eller när jag nynnar om Tom Joads vålnad.

Nu har jag gått och väntat i månader på att det skall bli just torsdag. Att jag och mina vänner samlar oss på Söder, tar ett glas tillsammans, pratar igenom vad vi kan vänta oss och sen vandrar bort till Globen och din konsert. Och jag vet att jag kommer att stå upp hela kvällen, tacksamt vråla med i dina textrader, gråta av sorg och lycka över alla känslor du kommer att locka fram. För varje låt du spelar kommer jag att känna i magen att jag lever, känna i hjärtat att jag kommer att dö och inte vill att kvällen tar slut. Nånsin.

Läs hela texten.

___________________

Andra bloggar om: , , , , Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

En kommentar till “Är det här Sveriges nästa statsminister?”

Kommentarer är stängda.