Hittills bästa inlägget om skolavslutningar

står Bo Nylund i en insändare i UNT för. I ett tidigare inlägg om skolavslutningar har jag skrivit om att de som klagar över att dessa hålls i kyrkan inte är de religiösa minoriteterna, utan en liten klick debattörer utan närmare kontakt med dem vars sak de påstår sig tala för. Ännu är det ingen muslim, eller någon från någon annan religion, som yttrat sig. Bo Nylund tog därför tillfället i akt att göra några intervjuer. Vad blev resultatet? Ja, inte blev det att någon kände sig förtryckt i alla fall:

“Vi som är invandrare och bor i Stenhagen eller Gottsunda har inte många chanser att lära känna svenskarnas traditioner”, sade Feremez, 20 år, med bakgrund i turkiska Kurdistan. Och fortsatte: “Jag tyckte efter min första skolavslutning att jag fick se åtminstone något av Sverige från insidan. Jag begrep att människorna också i det här landet har sina gamla traditioner. Det ser man annars inte mycket av.”

Läs hela insändaren.

______________

Andra bloggar om: , , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra: