Klimatkritiker smutskastas av Greenpeace

I veckan kunde man i svenska tidningar läsa att oljebolaget Exxon-Mobil mutat vetenskapsmän att skriva kritiska artiklar om FN:s klimatpanel. Det var TT som spred ryktet. Vad det egentligen rör sig om är att den amerikanska tankesmedjan AEI bjudit in olika forskare till en konferens för att diskutera kvalitén i klimatpanelens rapport. Men man hade fräckheten att bjuda in kritiker. Detta kunde naturligtvis inte gå förbi ostraffat. Inte får man väl bjuda in oliktänkande! Dissidenter! Nej, usch, då finns det ju risk för att man skulle hitta fel och brister i klimatrapporten. Greenpeace spred därför ut ett rykte om att det var Exxon-Mobil som stod bakom och betalade ut feta arvorden till den vetenskapsman som ville sälja sin själ. The Guardian gick på det, och när The Guardian skrivit nåt så är det sanning. För TT var det därför bara att göra “markera allt”, “kopiera”, “klistra in” och klicka på sändknappen.

Källor:
Wall Street Journal
The Guardian
TT (UNT)
AEI, American Enterprise Institute

_______________
Andra bloggar om: , , , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra: