Rätt att sätta Mikael Wiehe i fängelse

Enligt Mikael Wiehes eget sätt att resonera borde han själv sättas i fängelse, för sina åsikters skull. Han är ju en regimkritiker och sådana har man rätt att spärra in.

Wiehe tycker nämligen att det är OK att Kuba har politiska fångar:

“Enligt Amnesty International finns det 69 så kallade samvetsfångar i kubanska fängelser, människor som sitter inspärrade för sina åsikters skull. Varje sådan fånge är en för mycket. Men det måste också sägas i sammanhanget att USA-stödda regimer i Latinamerika under 60- och 70-talen i Argentina mördade 30 000 människor, i Chile 6 000, i Uruguay 6 000, i Brasilien 30 000, i Nicaragua 40 000, i El Salvador 60 000, i Guatemala 20 0000, bara för att ta några exempel.”

Eftersom det finns andra länder som är mycket värre än Kuba så ligger Kuba på plus, kan man säga. Som siffrorna visar har Kuba ganska mycket tillgodo. Alltså gör det inte så mycket om Kuba råkar ha satt några oppositionella i finkan.

Ett annat land som har ännu mer tillgodo är dock Sverige. Följaktligen borde vi också kunna börja spärra in regimkritiker. Låt säga att vi låser in Mikael Wiehe och några andra kommunister på obestämd tid. Det vore visserligen ett brott mot de mänskliga rättigheterna, men vadå? Tänk bara på hur många människor som Tyskland avrättade under andra världskriget – miljoner. Sverige skulle “i ljuset av detta” ändå framstå som en av Europas främsta försvarare av de mänskliga rättigheterna.

Så, Mikael Wiehe, tycker du att det vore OK om den svenska regeringen kastade dig i fängelse på obestämd tid?

_____________

Andra bloggar om: , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

13 reaktioner till “Rätt att sätta Mikael Wiehe i fängelse”

 1. Han säger: Varje sådan fånge är en för mycket.
  Är det att tycka att det är OK?
  Gör du dig inte lite dummare än du är nu?

 2. Annars är det ju inressant även att Wiehe jämför äpplen och päron. han jämför hur många som mördats i vissa andra diktaturer med hur många politiska fångar Kuba har idag. I en sådan jämförelsee skulle han ju annars kunna skriva om hur många människor regeringen på Kuba mördat sedan revolutionen (ca 10000), eller hur många som varit politiska fångar under den här tiden i landet. Alternativt så skulle han kunna fråga sig hur många politiska fångar som finns i dessa länder idag.

 3. Håller inte med Wiehe om kuba. Man ska kritisera kubas diktatur. Man bör jobba för att kuba ska bli demokratiskt. Men jag kan hålla med honom om att det är lite hyckleri att dom som kritiserar honom ofta är proamerikaner som hyllar usa till skyarna. Usa som har lagt sig i och påverkat demokratiska val stött diktaturer. Och vad värre är håller människor i vad som kan liknas vid koncentrationsläger. Oavsett om dom är skyldiga till något eller inte. En dels enda brott är att dom är araber.
  Så whiehe gör fel som stöder kuba men det är lika fel att vara proamerikansk.

 4. “Men jag kan hålla med honom om att det är lite hyckleri att dom som kritiserar honom ofta är proamerikaner som hyllar usa till skyarna.”

  Ja. Förutom då att det inte alls är så. Dom som kritiserar Kuba *anklagas* däremot ofta för att vara proamerikaner som höjer USA till skyarna. Det blir man nämligen alltid anklagad för så kvickt man kritiserar Kuba. Inland blir man anklagad för att stödja Pinochet också.

 5. Har inte anklagat någon som anklagar kuba. Har bara skrivit att usa är lika illa och hyllar man usa och klagar på kuba så är det hyckleri. Sen så finns det många som har kritik mot alla orättvisor och förtryck och det stödjer jag helthjärtat. Kuba måste bli demokratiskt.

 6. “Har inte anklagat någon som anklagar kuba.”

  Nejnej, visst inte. du har inte anklagat kubakritiker, bara sagt att att dom alla hyllar USA.

  “Har bara skrivit att usa är lika illa”

  Jaså, det har jag inte sett att du har skrivit. Det var ju syn att du sa det, för det är ju fel. USA är inte “lika illa”. Dom gör fel, men Kubas regering är betydligt värre. Men det är väl detaljer i sammanhanget egentligen.

  “hyllar man usa och klagar på kuba så är det hyckleri.”

  Tja, hyckleri vet jag inte, men man skall inte hävda att USA är perfekta. Man kan ta bort Kuba ur den meningen och säga bara såhär: “Stldjer man USAs brott mot mänskliga rättigheter så gr man fel”. Kuba har liksom inte med saken att göra. Precis som USAs brott inte är en aneldning att stödja Kubas brott.

  Så kan vi inte bara vara överens om att sluta dra in USAs brott i Kubafrpgan? För ärligt talat, det är ingen ursäkt. OK?

  “Sen så finns det många som har kritik mot alla orättvisor och förtryck och det stödjer jag helthjärtat. Kuba måste bli demokratiskt.”

  Ja, precis.

 7. Det som är fel i Wiehes och alla Castrokramares resonemang är att man relativiserar människors frihet. Genom att peka på att det finns större syndare än Castro förminskar de hans skuld.

  Ett annat sätt att resonera är att säga att människors frihet är absolut och en kränkning av den är fel oavsett vad andra länder gör och oavsett om man tillhandahåller gratis sjukvård eller inte.

 8. Så den som ser det minsta positiva med Kuba är en Castrokramare? Och den som ser det minsta positiva med USA är då en – Bushkramare? Vilket fruktbart sätt att diskutera!

 9. En annan intressant sak i argumentationen. På Kuba ”kastar” man alltid folk i fängelse. På Guantanamo ”interneras” de. Snacka om färgat språk och färgad argumentation.

 10. “Så den som ser det minsta positiva med Kuba är en Castrokramare?”

  Nej,

  “En annan intressant sak i argumentationen. På Kuba ”kastar” man alltid folk i fängelse. På Guantanamo ”interneras” de. Snacka om färgat språk och färgad argumentation.”

  Vem här har använt sig av den typen av språkbruk?

  Slåss inte mot vädervarnar, Jah. Det är inte konstruktivt.

 11. Du är fan dum i huvet och vet ingenting om politik! Sånna som dig borde inte ha rätt att yttra sig! /Mikael-fan

 12. Hej Caroline
  Vad fint att du ville läsa min blogg, och lämna en så intelligent kommentar.

  /Stefan

Kommentarer är stängda.