Jag litar på Bildt

Kvällstidningarnas kampanj mot Carl Bildt är en kampanj. Något slags journalistik kan jag inte se. Så fort Expressen gör ett “avslöjande” publiceras en klockren replik på Bildts blogg. I och med det frågar man sig vad Expressen håller på med. De faktauppgifter som Bildt presenterar är också tillgängliga för Leo Lagercrantz och Johannes Nesser på Expressen. Exempelvis påpekar Bildt att hans post i det påstått skumma företaget East Capital övertagits av den norske socialdemokratiske politikern Thorvald Stoltenberg. Är också han med i konspirationen? Eller är det möjligtvis så att East Capital är ett helt vanligt investmentbolag? Om detta har Lagercrantz & Nesser inte skrivit något. Varför? Varför förtiger Expressens journalister helt uppenbara fakta? Beror det på inkompetens? Nej, det beror på att de driver en kampanj. Det är nämligen så man gör när man driver en kampanj. Jag vet, för jag har gjort det själv. Jag är ju politiker.

Jag har i ett tidigare inlägg skrivit att jag tycker det är orealistiskt att tro att Bildt skulle sälja ut landet för 30 silverkannor rysk olja. Det tycker jag fortfarande. Att han arbetat med internationella företag, har kompisar i USA:s republikanska parti och är engagerad i Balkans framtid kan jag inte heller se något problem med. Tvärtom. Det visar på att han är den utrikesminister vi behöver. Det enda felet med Bildt är att han inte vill spela med i mediespelet på kvällstidningarnas villkor. Han följer inte det vanliga mönstret, och det retar Expressen. Plötsligt står de inte längre oemotsagda. Det har de svårt för att klara av.

Länk till Carl Bildts blogg.

______________

Andra bloggar om: , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra: