I Dronningens og lovens navn!

Ibland är det inte svårt att bestämma sig i en politisk fråga. Jag vet väldigt lite om historien bakom Ungdomens hus i Köpenhamn. Ändå vet jag, utan någon som helst tvekan, vad som är rätt och fel i den här frågan. Och jag vet vilka de goda och de onda är.

Allt man behöver veta är följande. Det av staden ägda huset ockuperades för omkring 20 år sedan av en samling vänsterradikala ungdomar. År 2000 sålde staden huset till en församling. Församlingen begärde tillträdde till sin egendom. Ockupanterna vägrade flytta på sig. Polisen bad dem flytta frivilligt. Ockupanterna vägrade. Polisen hotade med våld. Ockupanterna lyssnade inte. Polisen ingrep med våld. Ockupanterna svarade med våld.

Slutsats: Ockpuanterna är onda eftersom de begått ett brott och vägrar låta sig gripas av polis. Polisen är god eftersom den upprätthåller lag och rättvisa.

I Dronningens og lovens navn!

BBC.
Berlingske Tidende.
Aftonbladet.
Danmarks Radio.
_______________
Andra bloggar om: , , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

4 reaktioner till “I Dronningens og lovens navn!”

  1. Så ser nog grundförhållandet ut. Men om jag inte minns fel – och det gör jag ofta – finns även ett inslag av tvesalu av samma ko med i bilden. Jag har för mig att ungdomarna, efter ett antal år av ockupation, gavs ett löfte av Köpenhamns stad om att få behålla huset, ett löfte som dock inte formaliserades och som visade sig vara av litet värde. En snårig historia, med andra ord. Eller så minns jag bara fel.

  2. Inte bara blev dom ett löfte om att få behålla huset, komunen sålde huset till den kristna sekten som köpte det för… En krona.

  3. Ungdomshuset har varit ett alternativ till resten av samhället i 25 år. Här mötte unga män och kvinnor varandra, blev föräldrar och här möttes deras barn. Generationerna förde traditionerna vidare. Traditionerna att använda gatsten, järnstänger, bål och brand som ungdomarna fått i arv av ’Borgergruppen for Ungdomshuset’, ’Forældre for Ungdomshuset’, ’Forældre mod Politibrutalitet’, ’Pensionister for Ungdomshuset’, och en anonym grupp som i april 2005 begick skadegörelse mot den israeliska ambassaden under namnet ’Mormødre mod Muren’.

  4. Folk från diktaturländer måste skratta byxorna av sig över de ’saker’ som Danmarks ’unga’ kämpar för och emot i all sin totalt privilegierade bortskämdhet och missförstådda tro på att de har rätt till allting, medan andra bara ska punga ut och tåla vad som helst från deras sida.

Kommentarer är stängda.