Vad som helst kan inte vara diskriminering

Vad menas egentligen med diskriminering? frågar man sig efter att ha läst om de kvinnor i Göteborg som försökt sig på att stämma kommunen för att de inte fick gå omkring med heltäckande kläder på sig i en simhall. Tingsrätten friade kommunen, men kvinnorna känner sig kränkta ändå. De menar att förbudet mot kläder i simhallen drabbar dem särskilt eftersom de är muslimer.

Spontant tycker jag att tingsrätten dömt rätt. Jag vet visserligen inte varför simhallar inte gillar att folk går omkring med kläder på sig. Men jag vill minnas att det är en regel som gäller i alla badhus överallt. Alltså kan det knappast vara fråga religiös diskriminering.

Det är tråkigt om muslimska kvinnor har problem med badhusreglerna. Kanske är det dags för en uppluckring? Men likväl handlar det inte om diskriminering när en situation av den här typen uppstår. Ofta har det med säkerhetsföreskrifter att göra. Tänk hur det skulle vara att ha heltäckande burka och arbeta vid en svarv. Det låter livsfarligt. Jag tycker verkligen att alla skall få bära sina religiösa attribut och att man så långt som möjligt skall anpassa samhället för det. Men av säkerhetsskäl eller hygienska går inte det alltid. I ett sånt läge är det löjligt att komma och klaga på diskriminering.

_______________
Andra bloggar om: , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

En kommentar till “Vad som helst kan inte vara diskriminering”

  1. Enligt peronalen på simhallen får man ej ha hindrande kläder för att alla skall kunna hjälpa till vid en nödsituation, t ex ett drunkningstillbud där man behöver kasta sig i vattnet.

Kommentarer är stängda.